21 Kas

Yazan
0 Yorumlar
123 Görüntülemeler
Hazırlanışı
1 adet kuru soğan ve küp küp doğranmış Şahin Kavurma birlikte sotelenir. Karabiber ve tuz ile tatlandırılır.
1 adet yufka açılır ve her yerine bu karışım serpilir. Yufkanın tamamı rulo olarak sarılır ve kendi etrafında dolanır. Tepsinin büyüklüğüne göre bu işleme devam edilir.
Bir kapta 1 adet yumurta sarısı,1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve ½ çb süt birlikte çırpılır. Bu karışık tepsiye yerleştirilen kol böreğinin her yerine fırça ile sürülür. Üzerine çörekotu serpilip 200 derece ısıda fırında pişirilir.
Malzemeler:
- Kavurma
- Yufka
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber, tuz,çörekotu
- Yumurta
- Süt
- Sıvıyağ
Bir Yorum Bırakın