Hazırlanışı

1 adet kuru soğan ve küp küp doğranmış Şahin Kavurma birlikte sotelenir. Karabiber ve tuz ile tatlandırılır.

1 adet yufka açılır ve her yerine bu karışım serpilir. Yufkanın tamamı rulo olarak sarılır ve kendi etrafında dolanır. Tepsinin büyüklüğüne göre bu işleme devam edilir.

Bir kapta 1 adet yumurta sarısı,1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve ½ çb süt birlikte çırpılır. Bu karışık tepsiye yerleştirilen kol böreğinin her yerine fırça ile sürülür. Üzerine çörekotu serpilip 200 derece ısıda fırında pişirilir.

Malzemeler:

  • Kavurma
  • Yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber, tuz,çörekotu
  • Yumurta
  • Süt
  • Sıvıyağ